Tuesday, November 29, 2011

Η μέρα που πέθανα 5 φορές

Ο Superman είναι ο μοναδικός υπερήρωας που μεταμορφώνεται σε άνθρωπο. Σκεφτείτε το. Όλοι οι άλλοι είναι κανονικοί άνθρωποι που η μυστική τους ταυτότητα είναι ένας υπερήρωας. Ε, ο Superman είναι απλά ο Superman που στον ελεύθερο χρόνο του το παίζει Κλαρκ Κεντ. Το σκεφτόμουν στο λεωφορείο αυτό και ήθελα να το μοιραστώ γιατί θα έσκαγα.

Χτες είχα ρεπό. Δεν είναι ότι πήρα τηλέφωνο στη δουλειά και τους το ζήτησα, αλλά με πήραν τηλέφωνο από τη δουλειά και μου το έδωσαν. Το πήρα. Βέβαια ξέρω πολύ καλά ότι για το υπόλοιπο της βδομάδας παίζει να δουλεύω δεκάωρα, γιατί φυσικά και δεν μου το έδωσαν μέσα από τη καλή τους τη καρδιά, αλλά για να εξυπηρετηθούν. Οι δύο συνάδελφοι ήταν (και καλά) άρρωστοι και ο παππούς (aka ο γέρος, aka o παπάρας, aka ο σκλαβοπάζαρος, aka ο αφεντικός) είχε πάρει τα κλειδιά μου και δεν θα κατέβαινε λέει στο κέντρο χτες. Πάλι καλά που τους έκοψε να με ειδοποιήσουν κιόλας! Θα μπορούσα άνετα να ανέβαινα κέντρο, να περίμενα σαν μαλάκας καμιά ώρα από κάτω μήπως έρθει κανείς και ανοίξει, και αφού μου γύριζε το μάτι ανάποδα θα τους έπαιρνα τηλέφωνο και θα τους ξέχεζα για το υπόλοιπο της ζωής τους. Και μετά παίζει να με έπιανε αυτό που με πιάνει στάνταρντ μια φορά το χρόνο από τότε που ήρθα σε αυτή τη δουλειά: να την κοπανούσα δηλαδή για κανένα μήνα και να γυρνούσα μονάχα με παρακάλια και ικεσίες πίσω. Φέτος δεν το έκανα ακόμα. Αλλά έχουμε ένα μήνα μπροστά μας μέχρι το τέλος της χρονιάς. Ποτέ δεν είναι αργά. Αλλά ας το αφήσω αυτό το θέμα γιατί έτσι και αρχίσω να γράφω για το τρελοκομείο στο οποίο δουλεύω (ναι, δουλεύω, δεν εργάζομαι) δεν θα τελειώσω ούτε τα Χριστούγεννα.

Χτες με την ευκαιρία του "ρεπό", είπα να παίξω λίγο DnD online. Στο παιχνίδι είμαι η Diamanta Vimes, Human Rogue lvl 4, rank 18. Είμαι σε μια συμμαχία με κάτι άλλες καμμένες κοπελιές (γαλλίδες, αγγλίδες, αμερικάνες, καναδέζες, ιαπωνέζες) και  γενικά όταν κάνουμε party για να βγάλουμε κάποιο καμμένο dungeon, πέφτει πολύ γέλιο. Χτες κόλλησα σε ένα μαλακισμένο dungeon στο οποίο πρέπει να κάνω τα εξής:

  • Να σκοτώσω 100 bandits
  • Να μαζέψω έξι κρυστάλλους
  • Να ελευθερώσω ένα troll
  • Να σκοτώσω το troll

Προσπάθεια νο. 1

Κατεβαίνω στο dungeon μόνη και δεν κάνω summon τον μισθοφόρο cleric επειδή το συμβόλαιό του έληγε σε 24' και επειδή με έπιασε η τσιγγουνιά για να αγοράσω άλλο. Εξάλλου, ήμουν σίγουρη ότι το είχα!!! Σκοτώνω 48 bandits, πριν με φάνε μπαμπέσικα και ξαναγυρίσω στη ταβέρνα στου διαόλου το ανάθεμα και αναγκαστώ να φάω 10' από τη ζωή μου για να ξαναγυρίσω στην είσοδο του σκατοdungeon 3 χάρτες μπροστά. "Οκ" λέω "ας προετοιμαστώ κατάλληλα". Πάω στη ταβέρνα του σωστού χάρτη, ζητώ από τον παπαρίδη να με αναστήσει εκεί όταν ξαναψοφήσω και πάω να αγοράσω ένα δεύτερο συμβόλαιο cleric για καβάντζα. Πάνε τα λεφτάκια μου... 

Προσπάθεια νο. 2

Κατεβαίνω στο dungeon και αρχίζω να πηγαίνω προς το μέρος που είχα βρει τον πρώτο κρύσταλλο. Όπα, μαλάκα! Πού πας; ΠΟΥ; Ένας από τους κανόνες του online είναι ότι πρέπει να κάνεις summon τον μισθοφόρο ΜΟΛΙΣ κατέβεις στο dungeon και πριν προχωρήσεις. Πάρε τα παπάκια μου τώρα! Συνεχίζω με βαριά καρδιά και ξενερωμένη. Σκοτώνω 67 bandits και φυσικά πέθανα αφού κατανάλωσα όλα τα healing potions που είχα στο pοutch μου. Τουλάχιστον αναστήθηκα στη σωστή ταβέρνα. Your recent death has left a mark in your soul... Βρε άι σάλτα!

Προσπάθεια νο. 3

Κατεβαίνω στο dungeon, κάνω summon τον cleric. Του δίνω 15 φορές την εντολή να γίνει active, just to make sure. Προχωράμε κανονικά στο χάρτη, σκοτώνουμε 80+ bandits, βρίσκουμε 5 κρυστάλλους και φτάνουμε τελικά σε μια αίθουσα όπου στη μια πλευρά είχε μια κλειστή πόρτα που για να ανοίξει έπρεπε να βρούμε 3 μοχλούς. Βρίσκω τους 2. Βρε πού είναι ο 3ος, πού είναι ο 3ος; Πουθενά ο 3ος. Πέρασα 10 ολόκληρα λεπτά να γυρνάω γύρω γύρω σαν μανιακή. Τελικά μου έκοψε ότι ίσως ο 3ος να βρισκόταν στον πάτο του πηγαδιού που υπήρχε στην αίθουσα. Βουτάω λοιπόν μέσα και αρχίζω να κολυμπώ σε έναν βλακολαβύρινθο. Βλέπω μπροστά μου το μοχλό. Χαρές και πανηγύρια! Πριν προλάβω να καταχαρώ όμως συνειδητοποιώ ότι μου τελειώνει ο αέρας. ΠΑΝΙΚΟΣ! Να προσπαθώ να βγω στην επιφάνεια και να μην τη βρίσκω! Οπότε... ξαναπέθανα. Ξανά πίσω στη ταβέρνα.


Προσπάθεια νο.4

Το πήρα πατριωτικά. Ξανά από την αρχή, μέχρι που φτάνουμε στο σημείο να έχουμε σκοτώσει όλους τους bandits, να έχουμε βρεί όλους τους κρυστάλλους και να έχουμε βρει τη φυλακή του troll. Η συγκίνησή μου ήταν απερίγραπτη. Σημειωτέον ότι ο cleric μου ήταν active, άρα μόλις έβλεπε εχθρό του την έπεφτε για το γαμώτο. Βρίσκω τους μοχλούς για να ανοίξω τη φυλακή του troll, τους ενεργοποιώ και πριν προλάβω να καταλάβω τι γίνεται, το βλαμμένο το κλερίκι πάει και επιτίθεται στο troll με αποτέλεσμα να φάει μια στο δόξα πατρί και να μου πεθάνει. Τρόμος, πανικός και αλλοφροσύνη. Με παίρνει και εμένα μυρωδιά το troll και η συνέχεια είναι γνωστή...


Προσπάθεια νο.5

Βλέπε "Προσπάθεια νο. 4", αλλά αυτή τη φορά είχα δώσει εντολή stand ground στον cleric,οπότε έμεινε πίσω μου και την πέσαμε ταυτόχρονα στο troll. Όλα καλά. Θεώρησα ότι τον είχαμε γιατί ενώ εγώ το κρατούσα απασχολημένο με τον να το δέρνω, αυτό δεν έδινε σημασία στον cleric και έδερνε μόνο εμένα με συνέπεια ο cleric να μου κάνει συνέχεια heal. Περνάει 1 λεπτό, τίποτα. Περνάνε 3 λεπτά, τίποτα. Όσο να το δέρνω, τόσο να κάνει regenerate στα health points του. Περνάνε 5 λεπτά, 8 λεπτά, 12 λεπτά, το χέρι μου να έχει μουδιάσει από τα κλικ κλικ κλικ, το γαμωτρόλ όμως εκεί, ντούρο! Φτερνίζομαι, αφήνω στιγμιαία το mouse... πέθανα.

Παραδόξως, έριξα τόσο ξύλο σε αυτές τις προσπάθειες που από rank 16 ανέβηκα rank 18 χωρίς να το καταλάβω. Παίζει μέχρι να βγάλω το dungeon να έχω αλλάξει 2 lvls...


P.S.: Σκοτώνωμαι σήμερα στη δουλειά από ότι καταλάβατε...

8 comments:

  1. Αυτά είναι ρε Vampiria!!epic repo kill και beer time για την επικούρα!

    ReplyDelete
  2. Θα ήταν επικούρα αν είχα φάει το τρολλ... αλλά υπάρχει και η 6η προσπάθεια με στρατηγική ύπουλη και υποχθόνια που μόλις σκέφτηκα.
    Αν όλα πάνε καλά, θα μείνω στους 5 θανάτους.
    Δεν με παίρνει άλλο, έχω άλλες 4 ζωές, lol!

    ReplyDelete
  3. Για οσους δεν παιζουν αυτα τα games του Σατανα, τα παραπανω ειναι σαν τον προεδρο του Εδεσσαικου.

    ReplyDelete
  4. Ναι βρε μικρό και αθώο! Το ΑοΕ online όμως το κατέβασες να πούμε!

    ReplyDelete
  5. Μην συγκρινεις τις βουρτσες..με τις βουρτσες!

    Το AoE ειναι θρησκεια!

    Ολα τ αλλα φευγουν, το AoE ομως θα ναι παντα εκει να σε περιμενει.

    ReplyDelete
  6. Όπως και το D&D, για το οποίο γράφτηκε μέχρι και ύμνος!

    http://www.youtube.com/watch?v=YyxnEKTjhj0

    ReplyDelete
  7. Πολύ ripάρισμα βρε παιδί μου! Ο πούστης ο cleric φταίει για όλα! Εγώ χτες έπαιζα world of tanks... τους ανατινάζεις και ξεδίνεις... εκτός αν γίνει καμιά μαλακία και σε ανατινάξουν αυτοί, τότε σπας τα πληκτρολόγια...

    ReplyDelete
  8. paizeis d&d.. re eisai sigouri oti eisai kopela? mipos Trollaris? On topic giati kamenos me role-playing just spotted :P. Gia stile mou se kana mail sto tomiasma@hotmail.com kana link an exeis tin kalosini fantastikia kameni kopela apo to sigkerkimeno online d&d :)

    ReplyDelete